Δεύτερη φετινή νίκη για τον Αντρέα Χαλκιόπουλο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας
Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τρίπολης – 2ος Γύρος
Ημερομηνία: 15 – 16 Απριλίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης, ο δεύτερος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας. Συνολικά, συμμετείχαν 51 οδηγοί σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες και όπως ήταν αναμενόμενο, οι θεατές που και αυτή τη φορά ήταν πολυπληθείς, απόλαυσαν μοναδικές κόντρες και φυσικά πλούσιο θέαμα.
Στην κατηγορία Open, που έδωσαν το παρών και τα δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα της Silk Oil, είχαμε ένα επεισοδιακό αγώνα που εκκίνησε δύο φορές. Όλα συνέβησαν στον 12ο γύρο, όπου οι κριτές αναγκάστηκαν, για λόγους ασφαλείας, να βγάλουν κόκκινες σημαίες όταν ακινητοποιήθηκε από μηχανική βλάβη, το Honda Accord Super Turing του Κώστα Χαλκιόπουλου, τη στιγμή που βρισκόταν στη 2η θέση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο οδηγός της Silk Oil, Αντρέας Χαλκιόπουλος, ήταν πρώτος και παρά το γεγονός ότι, έχασε τη θέση του στην δεύτερη εκκίνηση, κατάφερε να δει και πάλι (μετά τον αγώνα στα Μέγαρα) την καρό σημαία στον τερματισμό. Πίσω του τερμάτισε ο Δημήτρης Λούκος με VW Golf Kit Car, ενώ ο Γιάννης Ταχτάς, με Opel Ascona, συμπλήρωσε το βάθρο.
Στην κατηγορία Sport, ο Σταμάτης Κατσίμης, με Honda Civic, πήρε την πρώτη του φετινή νίκη και ακολούθησαν οι Δημήτρης Χόχολης, με Citroen Saxo και Λεωνίδας Λεοντόπουλος, με Peugeot 106. Τέλος στα Ιστορικά, ο Μάριος Σταφυλοπάτης, με Ford GT40, κέρδισε τον αγώνα αφήνοντας δεύτερο το Σωτήρη Ρόκκο, με Alfa Romeo GTAm.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 27-28 Μαΐου στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ:

Αντρέας Χαλκιόπουλος (1ος)
«Ο αγώνας ήταν πολύ επεισοδιακός αφού εκκίνησε δύο φορές. Είχα πίεση από τον Σάμι Φάις και τον αδερφό μου Κώστα, μέχρι τη στιγμή της εγκατάλειψής τους. Επιπλέον, μας προβλημάτισε το «στήσιμο» του αυτοκινήτου, αφού θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερους χρόνους».

Κώστας Χαλκιόπουλος (εγκατέλειψε)
«Αν και φάνηκε ότι θα τερμάτιζα στη 2η θέση του αγώνα, μια άτυχη στιγμή με τον κινητήρα του Accord με έθεσε εκτός αγώνα».