Με νίκη ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα ταχύτητας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας
Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων– 5ος Γύρος

Στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων έπεσε, για φέτος, η αυλαία του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας. Οι πρωταθλητές κρίθηκαν από τον προηγούμενο αγώνα της Ρόδου και κατά συνέπεια, το άγχος των οδηγών ήταν μειωμένο και το θέαμα που προσέφεραν σαφώς καλύτερο. Στον αγώνα συμμετείχαν οδηγοί σε τέσσερις κατηγορίες, Open, Sport, Ιστορικά και Citroenergy.
Πιο εντυπωσιακή από όλες ήταν, φυσικά η Open, στην οποία έτρεξαν κορυφαία αυτοκίνητα «Super Turing» προσφέροντας μοναδικό θέαμα σε όσους βρέθηκαν στα Μέγαρα. Νικητής για 5η φορά φέτος, αναδείχτηκε ο πρωταθλητής Ανδρέας Χαλκιόπουλος με Honda Accord, που κέρδισε εύκολα τον αγώνα. Μάλιστα, ο Ροδίτης έριξε το ρυθμό στους τελευταίους γύρους αφού, δεν υπήρχε κάποιος άλλος οδηγός για να τον απειλήσει. Ο Σάμι Φάις αν και προσπάθησε, δε φάνηκε ότι είναι σε θέση να κερδίσει και τελικά τερμάτισε με ίδιο αυτοκίνητο, δεύτερος. Ο Κώστας Χαλκιόπουλος συμπλήρωσε το βάθρο, επίσης με Honda Accord, έχοντας και αυτός όπως και ο αδερφός του Ανδρέας, την υποστήριξη της εταιρίας πετρελαιοειδών Silk Oil.
Στην κατηγορία Sport, ο Νεκτάριος Δέγλερης τερμάτισε πρώτος, αφήνοντας δεύτερο, τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας (στη Sport), Δημήτρη Χόχολη. Στα Ιστορικά, ο Μάριος Σταφυλοπάτης με Ford GT40 κέρδισε εύκολα, ενώ στην Citroenergy, νικητής αναδείχτηκε ο Χρήστος Δουμούλιακας, με Peugeot 106.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ανδρέας Χαλκιόπουλος:
«Έτρεξα χωρίς άγχος αφού, είχα ήδη κατακτήσει τον τίτλο από τον αγώνα της Ρόδου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το απόλυτο 5 στα 5, που πέτυχα φέτος».

Κώστας Χαλκιόπουλος:
«Τα πήγα αρκετά καλά στον αγώνα. Ξεκίνησα τρίτος και κατάφερα να τερματίσω στην ίδια θέση».