Νίκη της Silk Oil στο πρωτάθλημα ταχύτητας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας
Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων – 1ος Γύρος
Ημερομηνία: 18 – 19 Μαρτίου

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας, από τα Μέγαρα. Παρουσία χιλιάδων θεατών, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος του θεσμού στον οποίο έλαβαν μέρος περίπου 100 οδηγοί, οι οποίοι χωρίστηκαν και συμμετείχαν σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες. Ωστόσο, το πιο συναρπαστικό από όλα, ήταν οι «μάχες» που ξεχώρισαν σε όλες τις κατηγορίες και κράτησαν τους θεατές από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, στην πίστα.
Μοναδικό ήταν το θέαμα στην κατηγορία «Open» που συμμετείχαν και τα πιο δυνατά αυτοκίνητα. Την παράσταση έκλεψαν τα Honda Accord Super Turing, ενώ από την αρχή μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, η «μάχη» Αντρέα Χαλκιόπουλου και Βασίλη Παπαφιλίππου δεν είχε προηγούμενο. Ο Χαλκιόπουλος έχοντας κερδίσει την Pole Position, ξεκίνησε πρώτος και δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον προσπεράσει, μέχρι να ολοκληρώσει τους 20 γύρους. Ο Παπαφιλίππου, αν και προσπάθησε, δε φάνηκε να μπορεί να κερδίσει τον έμπειρο οδηγό της Eagle Racing, που τρέχει φέτος στο πρωτάθλημα με δύο αυτοκίνητα. Ο δεύτερος οδηγός της, είναι ο Κώστας Χαλκιόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε από την 3η θέση, όμως δύο γύρους πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας, ο Μιχάλης Ευθυμίου βρέθηκε μπροστά του, κατακτώντας τελικά αυτός μια θέση στο βάθρο. Ο οδηγός από τη Ρόδο τερμάτισε τελικά στην 5η θέση, πίσω από τον Ηλιάδη.
Στην κατηγορία «Sport», νικητής αναδείχτηκε ο Κώστας Παπανικολάου, που εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Σταμάτη Κατσίμη, ενώ στην υποκατηγορία «Sport A0+N1», ο Παναγιώτης Κοτσίδας τερμάτισε πρώτος. Πλούσιο ήταν το θέαμα και στα «Ιστορικά», με το Μάριο Σταφυλοπάτη να κερδίζει τον αγώνα με Ford GT40. Τέλος, στη νεοσύστατη κατηγορία «Meva Power Cup», ο Αντώνης Αθυμαρίτης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα συνεχιστεί σε ένα περίπου μήνα και συγκεκριμένα στις 15-16 Απριλίου, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ:

Αντρέας Χαλκιόπουλος
«Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός! Η μάχη που είχαμε με τον Βασίλη Παπαφιλίππου ήταν μοναδική και πιστεύω ότι άρεσε και στους θεατές που μας εξέπληξαν με την προσέλευσή τους. Ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος και δεν είναι άλλος από την πρώτη θέση».

Κώστας Χαλκιόπουλος
«Ήταν ο πρώτος μου αγώνας μετά από τρία χρόνια. Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αν και θα μπορούσα να πάω λίγο καλύτερα, αν ήμουν σε καλύτερη φυσική κατάσταση».