Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκαφών PowerBoat P1
Χώρα: Τυνησία, Γύρος: 4ος

Στην Τυνησία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιουλίου, ο 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος σκαφών, PowerBoat P1. Τον αγώνα παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές, οι οποίοι απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα που έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρον εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αφού τα κύματα άγγιζαν τα 3 μέτρα.
Στον 4ο γύρο του θεσμού έλαβε μέρος και ο πρωταθλητής Ελλάδας φουσκωτών σκαφών offshore, Ανδρέας Χαλκιόπουλος, που γι’ ακόμα μία φορά αντιμετώπισε προβλήματα με το σκάφος. Στον αγώνα του Σαββάτου τέθηκε εκτός «μάχης» εξαιτίας του τιμονιού το οποίο δεν υπάκουγε στις εντολές. Την Κυριακή, τα πράγματα άλλαξαν και μετά από έναν δύσκολο αγώνα, ο Έλληνας θαλασσοπόρος κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε βρεθεί και στην 2η θέση, αλλά ένα τετ α κε, ένα μόλις μίλι πριν τον τερματισμό, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει μία θέση, ενώ ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον Χαλκιόπουλο μαζί με τον Μάρτιν Λι, συνεχάρη ο Πρέσβης της Κίνας, που βρέθηκε στον αγώνα.
Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί στην Ισπανία στις 13-14 Σεπτεμβρίου.

Δηλώσεις Ανδρέα Χαλκιόπουλου

«Το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα είναι αρκετά καλό αν και θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει καλύτερα αν δεν είχαμε ένα τετ α κε στο τελείωμα του. Δυστυχώς όμως στον πρώτο αγώνα τα προβλήματα δεν έλειψαν με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουμε. Ελπίζω πως στον επόμενο αγώνα οι μηχανικοί του σκάφους θα έχουν κάνει καλύτερη δουλειά».