Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκαφών PowerBoat P1
Περιοχή: Ζίμπρατζ (Βέλγιο), Γύρος: 5ος
Ημερομηνία: 8-9 Σεπτεμβρίου

Με τις καιρικές συνθήκες να παίζουν το δικό τους παιχνίδι, τα κύματα να ξεπερνούν τα 3 μέτρα και τους θεατές να έχουν πλημμυρήσει τις ακτές του Ζίμπρατζ, πραγματοποιήθηκε, το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου, ο 5ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος σκαφών ανοιχτής θαλάσσης PowerBoat P1. Δύο κατηγορίες και 18 πληρώματα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με στόχο τη διάκριση και φυσικά τη συγκομιδή βαθμών που θα τους ανέβαζε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία.
Αυτή τη σκέψη είχε και ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος, ο οδηγός από τη Ρόδο που συμμετέχει φέτος, για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο θεσμό. Ο συμπατριώτης μας, αν και είχε διάθεση για διάκριση, αντιμετώπισε προβλήματα με το σκάφος και συγκεκριμένα με το σασμάν, με αποτέλεσμα να μη καταφέρει καν να τερματίσει στον 1ο αγώνα. Οι μηχανικοί της αγωνιστικής ομάδας «Ocean Dragon Racing», αν και επιδιόρθωσαν τη βλάβη δεν έλυσαν όλα τα προβλήματα και έτσι στον 2ο αγώνα ο Χαλκιόπουλος τερμάτισε στην 4η θέση με διαφορά μόλις 100 μέτρων από τον 3ο. «Μετά την ατυχία που είχαμε στον 1ο αγώνα του Βελγίου, δεν πιέσαμε όσο θα έπρεπε, προκειμένου να μην σπάσει για δεύτερη φορά το σασμάν. Τερματίσαμε στην 4η θέση και χάσαμε μια θέση στη βαθμολογία. Πλέον, ο στόχος μας παραμένει μια εκ των τριών πρώτων θέσεων της τελικής κατάταξης, η οποία δεν θα είναι και εύκολο να την κατακτήσουμε», τόνισε ο Χαλκιόπουλος, αμέσως μετά τον αγώνα, τον οποίο στήριξε η «Pro Ride» (εμπορία ειδών ρουχισμού μοτοσικλέτας) και η εταιρία πετρελαιοειδών Silk Oil.
Ο επόμενος αγώνας, ο οποίος είναι και ο τελευταίος του θεσμού, θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Σεπτεμβρίου στην Πορτογαλία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ SUPER SPORT
Α/Α Σκάφος Βαθμοί
1 Extremeboat 680
2 Roscioli Hotels Roma 570
3 Buzzi Bullet III 490
4 VoomVoom.com 410
5 Sun Lik Beer 370
7 Sunseeker Challenger 270
6 Chaudron 2 260
8 Team Carpenter 10
* O Χαλκιόπουλος συμμετέχει με το σκάφος «Sun Lik Beer»