Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκαφών PowerBoat P1
Περιοχή: Μάλτα, Γύρος: 1ος
Ημερομηνία: 4-6 Μαίου

Από τη Μάλτα, ξεκίνησε το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα σκαφών ανοιχτής θαλάσσης (offshore) PowerBoat P1. Σε αυτό συμμετέχει και ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος ο οποίος τρέχει με την κινέζικη ομάδα «Ocean Dragon Racing» και σκάφος της κατηγορίας SuperSport.
Την Παρασκευή, οπότε και πραγματοποιήθηκαν τα ελεύθερα δοκιμαστικά, ο Έλληνας οδηγός πήρε μία πρώτη γεύση από το, εντυπωσιακά πολύ γρήγορο, σκάφος των 12 μέτρων! Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, έδειξε να εξοικειώνεται εύκολα, γεγονός που οφείλεται στην εμπειρία που έχει από αγώνες στη θάλασσα, μιας και κατέχει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στο πρωτάθλημα σκαφών offshore. Η μέρα κύλησε ομαλά και η αγωνία άρχισε να κορυφώνεται το Σάββατο, την ημέρα δηλαδή, που ήταν προγραμματισμένος ο πρώτος αγώνας.
Η εντυπωσιακή εκκίνηση άφησε άναυδους τους συναθλητές του αλλά και τους χιλιάδες θεατές που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά στο λιμάνι της Βαλέτα. Λίγα μίλια όμως μετά, ο Χαλκιόπουλος ενώ βρισκόταν στην 1η θέση της κατηγορίας του, τέθηκε εκτός «μάχης» έπειτα από ένα τρομακτικό ατύχημα. Εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών (κύματα ύψους 5 μέτρων) έσπασαν οι βάσεις των «ποδαριών» του κινητήρα, με αποτέλεσμα το σκάφος να γυρίσει 180 μοίρες και να τραυματιστεί ο συμπατριώτης μας. Η πρώτη διάγνωση ανέφερε «σπασμένα πλευρά» όμως, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις ο Χαλκιόπουλος έδειξε να είναι καλά, ενώ έφυγε από το νοσοκομείο χωρίς ευτυχώς να έχει πάθει κάτι σοβαρό.

Δηλώσεις Ανδρέα Χαλκιόπουλου
«Ήταν μία άτυχη στιγμή. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν και είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Τέλος καλό, όλα καλά. Ο επόμενος αγώνας που έχουμε είναι στη Ρόδο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (12-13 Μαΐου) και προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ στις 26-27 του ίδιου μήνα έχουμε το 2ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Νάπολι της Ιταλίας».

Τι είναι το PowerBoat P1
Ο συγκεκριμένος θεσμός διεξάγεται με ταχύπλοα σκάφη τα οποία αναπτύσσουν τρομακτικές ταχύτητες στο νερό και προσφέρουν μοναδικό θέαμα. Τα σκάφη που συμμετέχουν είναι συνολικά 20 και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, Evolution και Supersport. Το μήκος τους είναι 12 – 13 μέτρα και άνω ενώ , οι ιπποδυνάμεις ξεπερνούν ακόμα και τα 1.600 άλογα! Οι αγώνες χωρίζονται σε δύο σκέλη και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα . Το φετινό πρωτάθλημα αποτελείται από έξι αγώνες, που είναι προγραμματισμένοι για Μάλτα, Ιταλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο και Πορτογαλία.