Φιγουράρει με τον τίτλο ο Κώστας Χαλκιόπουλος

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας
Αεροδρόμιο Μαριτσών Ρόδου
3ος – 4ος Γύρος

Στο αεροδρόμιο Μαριτσών της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου ο 3ος και 4ος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας. Σε αυτόν συμμετείχαν τόσο οδηγοί από όλη την Ελλάδα, όσο και από τη Ρόδο, οι οποίοι έτρεξαν σε διαφορετική κατηγορία. Οι καιρικές συνθήκες προβλημάτισαν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πολλοί οδηγοί να τρέξουν σε βρεγμένο οδόστρωμα και σε ορισμένες περιπτώσεις να έρθουν τα πάνω κάτω.
Στην κατηγορία Open, ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος, της αγωνιστικής ομάδας Eagle Racing, έχοντας κερδίσει και τις δύο φορές την Pole Position, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το Σάββατο αλλά, ήταν άτυχος στον αγώνα της Κυριακής όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με το Honda Accord, οπότε και εγκατέλειψε. Ο Κατσίμης άρπαξε την ευκαιρία και έχοντας το σωστό συνδυασμό ελαστικών, πανηγύρισε τη νίκη. Ο δεύτερος οδηγός της Eagle Racing, Κώστας Χαλκιόπουλος, κατέκτησε μία 2η και μία 3η θέση, στην ίδια κατηγορία, επίσης με Honda Accord και παρ’ όλα αυτά πέρασε στην 1η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Sport, Γιώργος Κυριακόπουλος και Νεκτάριος Δέγλερης μοιράστηκαν τις νίκες, όμως ο τίτλος για φέτος πήγε στον Δημήτρη Δέγλερη ο οποίος τερμάτισε και στους δύο αγώνες δεύτερος. Στην κατηγορία των Ιστορικών, Τάκης Σκαλτσάς και Σωτήρης Ρόκκος κατέκτησαν από μία πρώτη θέση.
Πολύ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και για την κατηγορία των Ρόδιων οδηγών στην οποία συμμετείχαν 19 οδηγοί. Ανδρέας Χαλκιόπουλος, Μανώλης Ελευθερίου και Γιάννης Κουφού συμπλήρωσαν το βάθρο, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους θεατές που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Τέλος, στην κατηγορία των μοτοσικλετών ο Μανώλης Στράτας, κατέκτησε την 1η θέση.
Η συνέχεια του πρωταθλήματος ταχύτητας, θα δοθεί στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων στις 17-18 Νοεμβρίου.

Βαθμολογία Κατηγορίας Open
1 Κώστας Χαλκιόπουλος 47
2 Ανδρέας Χαλκιόπουλος 40
3 Σταμάτης Κατσίμης 33
4 Βασίλης Παπαφιλίππου 32
5 Παναγιώτης Σιδερής 27
6 Σάμι Φάϊς 17