OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας
Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, 1ος Γύρος

Παρουσία 3.000 και πλέον, θεατών πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων. Περισσότεροι από 60 οδηγοί συμμετείχαν σε τέσσερις κατηγορίες και προσέφεραν μοναδικό θέαμα.
Στην κατηγορία Open που συμμετείχαν τα αυτοκίνητα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τα απρόοπτα δεν έλειψαν. Ο νικητής της Pole Position και φαβορί, Ανδρέας Χαλκιόπουλος, έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα με το Honda Accord Super Turing, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και να δώσει τη δυνατότητα στον Μιχάλη Ευθυμίου να κερδίσει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς με Ford Escort WRC. Ατυχίες είχε και ο δεύτερος οδηγός της Eagle Racing, Κώστας Χαλκιόπουλος, που αντιμετώπισε προβλήματα με τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου του και εγκατέλειψε και αυτός, μόλις στον 3ο γύρο.
Στην κατηγορία Sport, νικητής αναδείχτηκε, μετά από τρεις διακοπές, ο Βαγγέλης Ανδρεάδης με Peugeot 106. Στην κατηγορία των ιστορικών, πρώτος είδε την καρό σημαία ο Θόδωρος Εδιπίδης με Porsche 911, ενώ στο Citroenergy, τη νίκη κατέκτησε ο Παντελής Ευθυμίου με Citroen Saxo. Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών στις 25 Μαΐου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ανδρέας Χαλκιόπουλος
«Από την Παρασκευή φάνηκε ότι δε θα έχουμε ένα καλό τριήμερο, όταν οι μηχανικοί μου αναγκάστηκαν να αλλάξουν κινητήρα. Αν και κατέκτησα την Pole Position φέρνοντας καλούς χρόνους, την ημέρα του αγώνα όλα πήγαν άσχημα και τελικά αναγκάστηκα να εγκαταλείψω».

Κώστας Χαλκιόπουλος
«Δεν έτρεξα με το αυτοκίνητό μου και δυστυχώς δεν ευχαριστήθηκα τον αγώνα, αφού τέθηκα εκτός «μάχης» από την αρχή με πρόβλημα στα ηλεκτρικά. Ελπίζω, στον επόμενο αγώνα που θα διεξαχθεί στις Σέρρες να είμαι πιο τυχερός».