Δάμασαν τα κύματα Χαλκιόπουλος – Μπρόκος

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Offshore
1ος Γύρος – Ρόδος, 6-7 Μαΐου

Από τη Ρόδο ξεκίνησε φέτος το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου, το πανελλήνιο πρωτάθλημα φουσκωτών σκαφών Offshore. Ο εντυπωσιακός θεσμός κατάφερε να συγκεντρώσει 5.000 θεατές, οι οποίοι παρακολούθησαν από κοντά τις «μάχες» των 43 συνολικά πληρωμάτων που συμμετείχαν.
Τα πέντε μποφόρ που επικρατούσαν στο Φαληράκι την Κυριακή, όπου ήταν και το κέντρο του αγώνα, δυσκόλεψαν τα ταχύπλοα, κυρίως με τους πλάγιους ανέμους και όχι τόσο με τα κύματα. Η σχεδίαση του αγώνα ήταν διαφορετική σε σχέση με πέρυσι και οι συμμετέχοντες έπρεπε να καλύψουν μια κυκλική διαδρομή μήκους πέντε μιλίων, συνολικά δέκα φορές. Τελικά, πρώτοι τερμάτισαν και μάλιστα με μεγάλη ευκολία, οι Χαλκιόπουλος – Μπρόκος. Το πλήρωμα από τη Ρόδο «πέταγε» με το Sportrip SR9 (με δύο κινητήρες Eagle και συνολική απόδοση 560 ίππους) και τελικά άφησε μισό γύρο πίσω, τον Πολάτο. Το βάθρο της γενικής συμπλήρωσε ο Παππούλης. Οι νικητές που είναι και πρωταθλητές Ελλάδας για το 2005 έτρεξαν με την υποστήριξη της εταιρίας πετρελαιοειδών Silk Oil.
Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 20-21 Μαΐου στην Κρήτη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αντρέας Χαλκιόπουλος
«Ήταν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για εμάς. Είμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και πλέον περιμένουμε τον επόμενο αγώνα».