Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Offshore
3ος Γύρος –Κέρκυρα
Αγώνας: Σάββατο 17 Ιουνίου

thu@_53_Sportrip9_560HpΣτην Κέρκυρα συνεχίζεται το ερχόμενο Σάββατο το πανελλήνιο πρωτάθλημα φουσκωτών σκαφών offshore. Στον αγώνα που είναι ο τρίτος του θεσμού, θα συμμετάσχουν πληρώματα από όλη την Ελλάδα, με ταχύπλοα που πραγματικά κόβουν την ανάσα και αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες στο νερό, που φτάνουν ακόμα και τα 150 χλμ./ώρα!
Ο αγώνας θα ξεκινήσει σο Σάββατο στις 12:00, από τον όρμο Γαρίτσας (στο κέντρο της Πόλης), με κατεύθυνση νότια και συγκεκριμένα την περιοχή Αλάτια Κάβου. Από εκεί και πέρα τα πληρώματα θα επιστρέψουν στον όρμο Γαρίτσας και θα επαναλάβουν την ίδια διαδρομή άλλη μία φορά, μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος. Στις 18:00 θα διεξαχθεί το δεύτερο σκέλος (για τα μικρά σκάφη) και συγκεκριμένα, ο αγώνας τριγώνου, όπου αυτή τη φορά τα σκάφη θα καλύψουν μια απόσταση 1.800 μέτρων δέκα φορές προσφέροντας μοναδικό θέαμα.
Μεταξύ των 34 πληρωμάτων διακρίνονται οι πρωταθλητές Ελλάδας 2005, Αντρέας Χαλκιόπουλος και Δημήτρης Μπρόκος οι οποίοι θα συμμετάσχουν με σκάφος Sportrip SR9 πάνω στο οποίο έχουν τοποθετηθεί δύο κινητήρες Eagle με συνολική απόδοση 560 ίππους. Το πλήρωμα που στηρίζεται από την εταιρία πετρελαιοειδών Silk Oil έχει καταφέρει να κερδίσει μέχρι στιγμής και τους δύο αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε Ρόδο και Κρήτη και στόχος του είναι να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις: «Πάμε στην Κέρκυρα με στόχο να κατακτήσουμε την πρώτη θέση που θα μας φέρει πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Αν δεν αντιμετωπίσουμε προβλήματα πιστεύω πως θα φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντρέας Χαλκιόπουλος που πρωταγωνιστεί και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας αυτοκινήτων.