Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Offshore
1ος Γύρος – Ρόδος

Με 18 σκάφη από όλη την Ελλάδα που έδωσαν ραντεβού στη Ρόδο ξεκίνησε, το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαΐου, το πανελλήνιο πρωτάθλημα σκαφών Offshore. Εκατοντάδες θεατές παρακολούθησαν την πρώτη «μάχη» της χρονιάς που είχε απρόοπτα και οδήγησε στην ακύρωση του αγώνα της Κυριακής. Ένα αγωνιστικό σκάφος έπεσε σε ένα δεύτερο κριτή με αποτέλεσμα να διακοπεί το πρώτο σκέλος.
Χωρίς να υπάρξει κάποιος πολύ σοβαρός τραυματισμός, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο δεύτερο σκέλος και συγκεκριμένα στον Κυριακάτικο αγώνα που ήταν τύπου σιρκουί μήκους 15 ναυτικών μιλίων και διεξήχθη με 4 μποφόρ και με μεγάλο κυματισμό. Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα ανέδειξαν νικητές γι’ ακόμα μία χρονιά τους Χαλκιόπουλο – Μπρόκο με σκάφος Sport Rib SR9 με κινητήρες Eagle 2×240 που είχαν υποστηρικτή την εταιρεία πετρελαιοειδών Silk Oil. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν να αντιμετωπίσουν τους Μιχελαράκη – Φετάχ που εμφανίστηκαν αρκετά δυνατοί και τους οποίους κέρδισαν με διαφορά δύο δευτερολέπτων. Το βάθρο της κατηγορίας 2x300hp αλλά και της γενικής συμπλήρωσαν οι Νικολάου – Χατζηφούντας. Τις κατηγορίες 300hp και 200hp κέρδισαν οι Λουλουργάς – Κενενούνης και Καλαφατάς – Κέλης αντίστοιχα.
Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 24 Μαΐου στη Λέρο.

Δηλώσεις Ανδρέα Χαλκιόπουλου, οδηγού της silk Oil (1ος γενικής)
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πρώτη θέση την οποία κατακτήσαμε έπειτα από έντονη μάχη που είχαμε με τους Μιχελαράκη – Φετάχ. Περιμένουμε τον επόμενο αγώνα στη Λέρο για να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις».