Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκαφών PowerBoat P1
Χώρα: Ιταλία, Γύρος: 1ος

Από την Ιταλία ξεκίνησε φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκαφών PowerBoat P1, ενώ χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν το Σαββατοκύριακο 10–11 Μαΐου την περιοχή Ντελ Τρόντο για να παρακολουθήσουν από κοντά τις «μάχες» των πρωταγωνιστών του θεσμού. Συνολικά, 24 σκάφη έδωσαν το παρών και χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες Evolution και SuperSport. Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωταθλητής σκαφών offshore, Ανδρέας Χαλκιόπουλος, ο οποίος συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο συγκεκριμένο θεσμό με σκάφος της αγωνιστικής ομάδας Ocean Dragon Racing.
Ο αγώνας περιελάμβανε δύο σκέλη, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή. Στο πρώτο, ο Χαλκιόπουλος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, όταν το σκάφος άρχισε να παίρνει νερά και λίγο έλειψε να βουλιάξει… Η εγκατάλειψη είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει από την τελευταία θέση τον αγώνα της Κυριακής, ενώ δεν κατάφερε να αποσπάσει βαθμούς. Παρ’ όλα αυτά, η εμπειρία μίλησε και μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση, βρισκόμενος μόλις 1,5 δευτερόλεπτο πίσω από τον 3ο. Νικητές στην κατηγορία SuperSport αναδείχτηκαν οι Γουίλιαμς – Γκατζαβιάν.
Τον Ανδρέα Χαλκιόπουλο στηρίζει η εταιρία πετρελαιοειδών Silk Oil και τα καταστήματα Pro Ride. Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί στη Γαλλία στις 24-25 Μαΐου.

Δηλώσεις Ανδρέα Χαλκιόπουλου

«Το αποτέλεσμα της δεύτερης μέρας ήταν αρκετά καλό, αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερο αν δεν είχαμε εγκαταλείψει το Σάββατο. Δυστυχώς το “στήσιμο” του σκάφους δεν ήταν καλό, ενώ υστερούσαμε κατά πολύ σε τελική ταχύτητα που βρισκόταν μεταξύ 77-79 μίλια/ώρα, όταν το όριο είναι τα 85. Ελπίζω η συνέχεια να είναι καλύτερη».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ SUPERSPORT

Θέση Σκάφος Βαθμοί
1 VoomCoom.com 180
2 Conam Yachts 160
3 Saho 90
4 Baia High Performance 80
5 Sunseeker Challenger 70
6 Silverline Buzzi Bullet 60
7 Phoenix 8 50
8 The Big Sergio 50
9 Five 40
10 The Spirit of Portomaso 10
* Ο Χαλκιόπουλος συμμετέχει με τo σκάφος Phoenix 8