Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκαφών PowerBoat P1
Χώρα: Γαλλία, Γύρος: 2ος

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο συνεχίστηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκαφών PowerBoat P1. Μετά την Ιταλία, σειρά είχε η Γαλλία που φιλοξένησε το δεύτερο γύρο του θεσμού τον οποίο παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές.
Και σε αυτόν τον αγώνα, οι «μάχες» δόθηκαν δύο φορές. Το Σάββατο, τα πληρώματα που έλαβαν μέρος είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από τα χρονόμετρα και τα 7 (!) μποφόρ της θάλασσας, σε αντίθεση με την Κυριακή όπου η θάλασσα ήταν… “λάδι”. Τελικά, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να δαμάσει τα κύματα της Γαλλίας και μετά από μεγάλη προσπάθεια να ανεβάσει τη γαλανόλευκη στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.
Τον Ανδρέα Χαλκιόπουλο συνεχάρηκε ακόμα και ο Πρέσβης της Κίνας στη Γαλλία (το σκάφος είναι από την Κίνα), ενώ οι δεκάδες Κινέζοι φίλαθλοι τον αποκάλεσαν ήρωα της πατρίδας τους. Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί στη Μάλτα στις 7-8 Ιουνίου.

Δηλώσεις Ανδρέα Χαλκιόπουλου

«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο και ταυτόχρονα ευχάριστο Σαββατοκύριακο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να αποσπάσουμε ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Ελπίζω η συνέχεια του πρωταθλήματος στη Μάλτα να είναι αντίστοιχη».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ SUPERSPORT

Θέση Σκάφος Βαθμοί
1 Conam Yachts 300
2 VoomCoom.com 260
3 Baia High Performance 190
4 Saho 140
5 Phoenix 8 130
6 Silverline Buzzi Bullet 110
8 Sunseeker Challenger 70
7 The Big Sergio 20
9 The Spirit of Portomaso 20
* Ο Χαλκιόπουλος συμμετέχει με τo σκάφος Phoenix 8