Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκαφών PowerBoat P1
Χώρα: Μάλτα, Γύρος: 3ος

Στην Μάλτα πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7-8 Ιουνίου ο 3ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος σκαφών PowerBoat P1. Με χιλιάδες θεατές να βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας, όπου ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο διπλός αγώνας, τα πληρώματα έδειχναν έτοιμα για τη «μάχη». Μεταξύ αυτών και ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος που συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα με την κινέζικη ομάδα Ocean Dragon Racing.
Ο Έλληνας πρωταθλητής αν και έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά το πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να συνεχίσει με αυτό τον τρόπο έπειτα από την ατυχία που αντιμετώπισε, όταν ο ένας εκ των δύο κινητήρων του σκάφους «έσπασε» κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Το αποτέλεσμα ήταν να μη μπορέσει να συμμετέχει τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο αγώνα και έτσι να λήξει άδοξα η 3η φετινή ναυμαχία για τον ίδιο και την ομάδα του.
Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί στην Τυνησία στις 11-13 Ιουλίου.

Δηλώσεις Ανδρέα Χαλκιόπουλου
«Δυστυχώς τα προβλήματα δεν έλειψαν και από τον 3ο γύρο. Ήμασταν έτοιμοι για να «παλέψουμε» με τα χρονόμετρα και τους αντιπάλους μας, όμως ένας σπασμένος κινητήρας κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μας έθεσε εκτός αγώνα. Πλέον το μυαλό μας βρίσκεται στην Τυνησία όπου και θα πάμε τον Ιούλιο για τον 4ο γύρο».