Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκαφών PowerBoats P1
Απονομές στη Μεγάλη Βρετανία

Το 2007, ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος έδωσε το παρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκαφών, Powerboat P1. Αν και ο πρωταθλητής Ελλάδας, τόσο στο πρωτάθλημα ταχύτητας αυτοκινήτων όσο και στο αντίστοιχο σκαφών offshore, συμμετείχε για πρώτη φορά στον εν λόγω θεσμό, κατάφερε να διακριθεί και να τερματίσει στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, έχοντας εντυπωσιάσει συναθλητές και θεατές.
Αυτός ήταν και ο λόγος που οι διοργανωτές τον τίμησαν μετά από ψηφοφορία που έκαναν οι οδηγοί και οι ομάδες, με έναν αξιοζήλευτο τίτλο, στα ετήσια βραβεία, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Μαρτίου στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας θαλασσοπόρος απέσπασε τον τίτλο «P1 Moment» (καλύτερη οδηγική στιγμή στο πρωτάθλημα), για την εκπληκτική του εμφάνιση στον περυσινό αγώνα στο Τραβεμούντε, όπου από τελευταίος που εκκίνησε και μάλιστα με σωρεία προβλημάτων που είχε το σκάφος του, κατάφερε να τερματίσει 2ος, ενώ λίγο έλειψε να κερδίσει και την πρώτη θέση.
Ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος δήλωσε μετά τις απονομές: «Είμαι πολύ συγκινημένος αλλά και πολύ χαρούμενος που απέσπασα αυτό το τίτλο. Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι το γεγονός ότι, το βραβείο αυτό το πήρα έπειτα από ψηφοφορία που πραγματοποίησαν οι συναθλητές μου». Για το 2008 ο Ροδίτης πρωταθλητής σχεδιάζει να συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα το οποίο αποτελείται από 7 αγώνες, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στην Ιταλία, στις 11 Μαΐου.